Wat zijn de voordelen van een waterontharder voor ons gezin?

In Nederland is het water relatief hard, al verschilt dit nogal per regio. Je kunt namelijk beter kijken hoe hard het water is in je woonplaats. In Zandvoort is de waterhardheid bijvoorbeeld minimaal 6 en maximaal 10,36. Ter vergelijking, in Epe is het weer een stuk minder: minimaal 2,2 en maximaal 2,3 waterhardheid. Vooral wanneer je in een gebied woont met hard water is het verstandig om een waterontharder te overwegen. Waarom en wat de voordelen van een waterontharder zijn? Dat leggen we je uit in dit blog. 

Voordelen voor je bankrekening

Wat een waterontharder ongeveer kost? De waterontharder prijzen zijn inclusief het installeren zo’n duizend tot anderhalf duizend euro. Hoe hoog de prijs daadwerkelijk wordt hangt een beetje af van het type apparaat dat je koopt. Maar het hangt ook af van de hoeveelheid water dat je gebruikt. Toch zul je uiteindelijk veel geld gaan terugverdienen met een waterontharder. Dat besparen begint al vanaf de eerste keer dat je hem aanzet. Waarom? Je zult door een waterontharder namelijk veel minder zeepproducten gaan gebruiken. En de apparaten die met water werken zullen ook langer meegaan.

Voordelen in je dagelijkse leven

Verder zul je ook merken dat een waterontharder voordelen heeft in het dagelijkse leven. Je zult het gaan zien in de simpele dingen. Babyhaartjes worden nu op een veilige manier gewassen en blijven zachter. Je zult ook geen aanslag meer zien op je theekopjes. Babykleertjes gaan nu zonder kalk in de wasmachine, dat betekent dat de babykleertjes zachter aanvoelen. Ook zullen de babykleertjes ( en ander textiel) minder snel slijten en dof worden. 

Een ander groot voordeel is dat je de muren van je badkamer niet meer zo vaak grondig schoon hoeft te maken na het douchen.

Maak maar eens een checklist waterontharders om te zien waar je allemaal voordeel bij hebt.

Voordelen voor het milieu

We zijn tegenwoordig ook een stuk duurzamer en bezig met wat goed is voor het milieu. Met een waterontharder zul je hoe dan ook een stuk liever zijn voor het milieu. Dit komt onder andere omdat je met dit apparaat minder zeepproducten hoeft te gebruiken en dus ook minder weg zult spoelen. Daarnaast zal de CO2 uitstoot lager worden omdat je minder energie gebruikt. Een ander voordeel is dat je apparaten minder snel kapot gaan en dus langer meegaan,  waardoor ze minder snel worden weggegooid 

Spread the love