Wandelen met kleine kinderen

Wanneer je kleine kinderen hebt ga je geen verre wandeltochten maken, maar wist je dat er tal van opties zijn om te wandelen met kleine kinderen? Zo kun je toch samen lekker de natuur in en heb je een leuk uitje. In dit blog delen wij een aantal leuke wandeltips met je.

De mooiste wandelgebieden

Wandelen doe je natuurlijk het liefst in de prachtige natuur. Wij delen hieronder de mooiste wandelgebieden met je. Wanneer je op internet deze gebieden opzoekt, vind je vaak allerlei verschillende wandelroutes. Meestal zitten hier ook korte routes bij, van ongeveer 2 kilometer. Perfect om met kleine kinderen te doen!

  • De Veluwezoom (Gelderland). De Veluwezoom bestaat uit bossen, heide (de Posbank), landgoederen en stuifzand. Het is een prachtige omgeving waar je je ogen uitkijkt.
  • Utrechtse Heuvelrug (Utrecht). Ook hier vind je veel bossen, afgewisseld met heide. De Utrechtse Heuvelrug heeft verschillende hoogtes en dalen, let er hierbij op dat je niet te hoog gaat klimmen met kleine kinderen.
  • Loonse en Drunense Duinen (Noord-Brabant). Wil je echt even lekker eruit met je kinderen? Ga dan naar de Loonse een Drunense Duinen. Je vindt hier een groot uitgestrekt zandgebied, het wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Perfect voor je kids om lekker te rennen en spelen!
  • Het strand. Wil je even uitwaaien? Dan is het strand altijd een goed idee. Je kunt ervoor kiezen om richting de Waddeneilanden of Zeeland te gaan, of een kleiner badplaatsje op te zoeken aan de Nederlandse kust. Lekker wandelen langs de zee, eventueel zwemmen als het mooi weer is.

Blotevoetenpaden

Wanneer je nog nooit over een blotevoetenpad hebt gelopen, moet je dit echt eens uitproberen. de naam zegt het al: je loopt met je blote voeden over een pad, lachen gegarandeerd! Het bekendste blotevoetenpad van Nederland is in Brunssum (Zuid-Limburg): BloteVoetenPark. Trek je schoenen uit en ga op pad! Met je blote voeten over hindernisbanen, een watertrap, door een scharrelpoel en doolhof. En wist je dat het ook nog eens erg gezond is voor je? Je voeten worden op een natuurlijke manier gemasseerd door de modderbaden, verschillende structuren en koude en warme ondergronden. Vergeet niet om een handdoek mee te nemen om tussendoor je voeten af te kunnen drogen. Echt een leuke tip voor een uitje in de zomervakantie.

Bos of park in de buurt

Om even fijn te wandelen samen hoef je echt niet ver weg, zoek gewoon een lekker bos of park in de buurt op! Vaak zitten deze op fietsafstand of ben je er met een kort autoritje. Laarzen of sandalen aan en lekker het bos in. Tip: combineer het met een picknick. Neem lekkere hapjes en drankjes mee, zoek een bos of park waar ook een speeltuin bij zit en maak er een gezellig uitje van.

Waar wandelen jullie graag?

Spread the love