Gefeliciteerd met de zwangerschap van je zusje! Wanneer ben jij aan de beurt?

Hoe lief iedereen het ook misschien bedoeld is, het komt elke keer weer aan als een klap in je gezicht wanneer iemand vraagt: “wanneer ben jij aan de beurt?” Vooral als mensen weten dat jij ook graag kinderen wilt (of misschien zelfs weten dat je het aan het proberen bent) lijkt het of de klap zelfs extra hard aan komt. Het lijkt misschien niet pijnlijk mensen, maar wanneer iemand echt iets graag wilt en jij wrijft het nog even lekker in haar neus is dat behoorlijk heftig. Zeker als je ook nog eens een wandelende hormoonbom bent.

Mensen vergeten namelijk dat het iets heel persoonlijks is. Voor het zelfde geld kan de persoon waar je het aanvraagt niet zwanger worden? Of heeft ze net een miskraam gehad? Of (zoals in mijn geval) duurt het iets langer dan ze had gehoopt.

Learned it the hard way..

Ik heb inmiddels “the hard way” geleerd om deze vragen te ontwijken. Ik ga daarom liever niet meer naar verjaardagen of andere dingen waar veel familie is. Ik weet namelijk gewoon dat er continue naar de buik van mijn zusje wordt gewezen en weet dat ik dan continue geconfronteerd zal worden. Helaas kan ik onder sommige verjaardagen niet uit en zal ik dus een ander plannetje moeten gaan bedenken.

Ik ben te druk met mijn eigen bedrijf dus kan nu echt nog niet aan kinderen beginnen. Dit was een tip die ik van Judith kreeg. Best effectief, en zeker nu ik onlangs bekend heb gemaakt dat ik fulltime verder ga met bloggen en Jumey (link naar BU). Ik heb zelfs bijna een keer gezegd dat ik niet zwanger kon worden. Maar dat was meer omdat ik echt heel kwaad was en mijn hormonen overuren begonnen te draaien. Gelukkig kon ik mezelf net inhouden. Maar wat was dat moeilijk zeg.

Laat me met rust!

Veel mensen beseffen niet hoe heftig deze vraag kan zijn. Het zijn maar 6 woorden, maar ze zeggen zo veel meer voor iemand die echt probeert zwanger te worden. Mensen, geloof mij. Wanneer het zover is zal ik zo enorm in extase zijn dat ik het van alle daken af zal schreeuwen. DUS LEAVE ME ALONE!

Heb jij ook wel eens de vraag “wanneer ben jij aan de beurt” gekregen? En hoe voelde jij je daarbij?

Spread the love

Eén gedachte over “Gefeliciteerd met de zwangerschap van je zusje! Wanneer ben jij aan de beurt?

Reacties zijn gesloten.