Mama is op dieet, dus wat eten we vandaag?

Na mijn bevalling kon ik mijn geluk niet op: mijn kleine mannetje is het beste wat mij is overkomen! Na een tijdje merkte ik toch dat ik niet lekker in mijn vel zat, ik was namelijk behoorlijk aangekomen waardoor veel van mijn oude kleding te strak zat. Ik besloot om hier wat aan te veranderen en ik heb goed nieuws: ik weeg nu al bijna net zo veel als voor mijn zwangerschap. Ik geef je graag mijn 5 tips om je zwangerschapskilo’s kwijt te raken.

Schat, wat eten we vandaag?

Wat eten we? Hoe vaak krijg jij deze vraag per dag? Sorry, ik vind dit zo moeilijk! Mijn man verwacht altijd dat er een lekkere hap op tafel staat als hij thuis komt van zijn werk. Ook mijn kleintje eet inmiddels lekker mee. Maar ik zat dus nog steeds met die extra kilo’s. Hoe kom je daar dan weer vanaf, zonder meteen ongezond te worden? Ik wilde geen crash diets, maar lekker gezonde maaltijden op tafel kunnen zetten waar iedereen van kan smullen. En ik zelf dus ook. Geen rare magere hapjes terwijl man en kind lekker zitten te eten.

Wat wel grappig is, toen de kleine begon met eten, at ik met hem mee. Dat wil zeggen, in de ochtend maakte ik voor hem een fruithapje en voor mijzelf een lekkere smoothie. In de middag at hij een groente puree, en ik een groente soepje. Alleen al dit verschil in eten zorgde voor een veel betere huid en ook de kilo’s gingen er eigenlijk zonder verdere moeite al vanaf.

Wat extra tips om gezond af te vallen

 • Beweging is the key
  Met een kind is het bijna niet mogelijk dat je geen beweging krijgt, maar het is goed om ook even een momentje voor jezelf te nemen. Ga in de avond even een kwartiertje hardlopen of fiets een stukje.
 • Eet gezond en gevarieerd
  Dit moet je echt ver achter je oren knopen. Gezond, variatie en balans. Vind je het moeilijk om wat te bedenken kijk dan bijvoorbeeld op de site van de Jumbo. Er staan makkelijke (maar gezond) gerechten die soms maar 8 minuten kosten! Heel handig knal je ook meteen alle ingrediënten in je winkelwagen. Zo kan het echt niet mis gaan, en heb je ook geen excuus dat je het niet meer wist.  
 • Actieve peuter in huis?
  Als je een actieve peuter in huis hebt, is het goed om hier gebruik van te maken. Speel ook mee zodat je ook in beweging blijft.
 • Let op met energiedrankjes en frisdrank
  Als moeder kun jij je behoorlijk futloos en moe voelen, dat is ook niet gek na zoveel gebroken nachten. Het is wel belangrijk dat je niet teveel grijpt naar drankjes met veel suiker. Het kan zijn dat jij je hierdoor weer snel energieker voelt, maar op den duur zal het alleen maar zorgen voor extra kilo’s. Drink water of thee. Of water met wat fruit erin voor de smaak. Thee met een beetje honing en flink wat ijs is ook heerlijk. 
 • Neem gezonde snacks mee
  Als je ergens naartoe gaat, dan is de verleiding groot om even een hapje te eten. Vaak zijn dit al snel ongezonde dingen. Het is beter om altijd iets van fruit of een proteïne reep bij je te hebben. Kijk ook altijd eerst of het geen dorst is door een flink glas water te drinken. Honger is heel vaak dorst.
 • Lees hier meer tips over afvallen na de bevalling

 

Hoe ben jij na de bevalling weer van je zwangerschapskilo’s afgekomen?

wat eten we als mama op dieet is?

 

Spread the love