Welkom terug zon! Review en Plog van UV kleding.

Daar is hij weer!! De zon!! Hij was een weekje onzichtbaar, en viel hier ruim 2 dagen onafgebroken regen. Wij zijn echt tropenmensen – toch die Surinaamse roots – en stonden dus meteen buiten vandaag! Voor Miya kreeg ik laatst het meest schattige surfpakje en surfschoentjes ooit! 

UV kleding

UV kleding

Hoe hoog de bescherming door UV werende kleding is wordt door de zogenoemde UV-Protection factor (UPF) aangegeven, of soms ook door de SPF (Sun Protection Factor). De SPF toont aan, hoeveel langer de drager van UV kleding in de zon kan blijven, zonder te verbranden, vergelijkbaar met de beschermingsfactor van een zonnebrandcrème. Door het dragen van UV kleding word niet alleen een pijnlijke zonnebrand vermeden maar ook zonneallergiëen.

UVA en UVB stralen zijn elektromagnetische stralen van de zon, die voor het menselijke oog niet zichtbaar zijn. De UVB- stralen zijn energierijk/sterk, maar dringen alleen tot de bovenhuid binnen. Ze maken het belangrijke vitamine-D aan. De gevaarlijkere UVA-stralen hebben minder energie, maar dringen dieper tot in de huid. Allebei de stralingstypen kunnen zonnebrand en kanker in de huidcellen veroorzaken. UVA-stralen zijn ook verantwoordelijk voor de zon veroorzaakte huidveroudering en het wekken van allergieën. De UV-stralings belasting is door het reflecteren van het water en strand nog hoger. De UPF van UV-werende kleding geeft aan hoeveel van de UV-straling wordt tegengehouden.
bron: http://www.uv-fashions.nl

IMG_1336

IMG_1335

IMG_1329

 Kleine Miya vond het allemaal wel best, zolang ze maar lekker in het water mocht spelen. De stof voelt gewoon hetzelfde als een badpakje, en staat zo ontzettend lief! Nog iets te groot, maar daar groeit ze zo in. Dit jaar gaan we samen op babyzwemmen, want dat vind ze echt het allerleukste.

De schoentjes zijn heel erg zacht en buigzaam. Miya kan pas net lopen, en eigenlijk zitten, behalve haar Crocs laarzen, geen een paar schoenen echt goed. Ze heeft net als Keira vroeger, heel snel last van blaren, en vind schoenen eigenlijk maar niks. Maar deze zijn zacht en buigzaam, en rekken mee. Nou zijn ze eigenlijk voor op het strand en in het water, zij vind ze super voor de kleine stukjes op de fiets, of naar de speeltuin. Bij deze plas waren ze heel handig omdat er veel steentjes lagen, en ze zo geen pijn aan haar voetjes kreeg.IMG_1328

IMG_1321

IMG_1315

Miya haar armpjes en beentjes waren met kokosolie ingesmeerd, omdat zij vrij allergisch reageert op crèmes. Maar ze is nergens verbrand – nou bleven we natuurlijk ook niet zo lang dat ze echt kon verbranden – en had ze totaal geen irritatie nergens.

Ken jij UV werende kleding al?

Spread the love

3 gedachten over “Welkom terug zon! Review en Plog van UV kleding.

Reacties zijn gesloten.