Restless legs… oftewel wiebelende en kriebelende benen

Knetter hysterisch word ik er van! Wiebelende en kriebelende benen. Het heet officieel restless legs, en is mega irritant. Maar er is hulp onderweg!

Wiebelende en kriebelende benen

Bij mijn eerste zwangerschap begon het.. midden in de nacht werd ik wakker van benen die rare spastische bewegingen maakten. Ik zat al snel bij de dokter want in die periode vertrouwde ik nog meer op de dokter dan op Google (bizar, ik weet het). En hij kwam met de uitslag van restless legs.

Ik kreeg toen voornamelijk aangeraden om warm en koude baden te nemen, een cooling gel op te smeren, of iets met munt. Meer advies kreeg ik niet. je kunt het er ook een beetje uitlopen, maar na nachten lang, maanden lang continue te lopen in de nacht werd dat wel vervelend.

Na de bevalling werd het al snel minder, maar het is nooit helemaal weg gegaan.

Mieren in mijn benen

Bij de tweede zwangerschap werd het nog erger. Als ik langer dan een half uur stil zat, begon het gevoel. Mieren in mijn benen. Alsof er duizenden mieren op een rave waren in mijn benen. Helemaal knetter hysterisch werd ik daar van! Massages, kokosolie, pepermuntolie, van alles heb ik toen geprobeerd, en helaas werd het pas minder toen ik eenmaal was bevallen.

Magnesiumolie

Een tijdje terug hoorde ik over magnesium olie, en hoe goed dat is tijdens de zwangerschap, vooral bij vermoeide en wiebelende en kriebelende benen. Iets te laat, maar ik heb er nu vooral weer last van in mijn voeten (nee geen voorbode, ik heb een test gedaan!) dus een review over magnesium olie is natuurlijk perfect. Ik kreeg van MagnesiumOnline.nl een flesje magnesium olie om te proberen.

In eerste instantie prikte het over mijn hele benen, maar dat trok al snel weg. Ik heb mijn benen en voeten lekker ingewreven, en ben gaan slapen. Het was meteen de eerste nacht al raak, minder kramp, minder kriebelen en minder wiebelen. Ideaal! Het is nog niet helemaal weg, maar ik smeer zeker even goed in elke avond want het slaapt een stuk rustiger. Ook echt bij kramp is het ontzettend fijn om te gebruiken. Wat ik vooral goed vind, is dat ik niks in hoef te nemen. Ik hou niet zo van pillen slikken of drankjes drinken, want ik moet er al zoveel. Als ik dan iets gewoon kan smeren, dan vind ik dat prettig. Lijkt me hetzelfde als je zwanger bent, dat je dan zo min mogelijk wilt slikken?

Heb jij wel eens magnesium olie geprobeerd?

Spread the love

10 gedachten over “Restless legs… oftewel wiebelende en kriebelende benen

  1. Yep. Tijdens al mijn zwangerschappen had ik last van restless legs. Echt heel irritant. Ik heb ze nog steeds ook al ben ik niet meer zwanger maar spuit mu met magnesiumolie. Ik slaap nu veel beter en als ik het een keer vergeet heb ik gelijk weer last.

  2. Lijkt mij wel een vreselijk gevoel zo, die 1000de mieren in je benen 🙁 Krampen zijn ook soms pijnlijk. Daar word ik af en toe wakker van!

  3. Fijn dat de magnesiumolie helpt (ik maak de olie zelf :). De magnesium trekt door je huid heen en wordt alsnog opgenomen. Het prikkelende gevoel geeft een tekort aan magnesium aan heb ik ooit eens gehoord.

  4. Ik had er nog nooit van gehoord, maar wat fijn dat je dankzij zoiets simpels van die nare kwaaltjes af bent (of dat ze in ieder geval minder zijn)

  5. O ik ken het, heb er zelf de vorige zwangerschap ook last van gehad. Tot nu toe valt het nog mee, af en toe. Ik ga ook opzoek naar magnesium olie!

  6. Had ik ook tijdens mijn zwangerschap en heel af en toe nog. Het kan je echt wakker houden. Fijn dat deze olie daar tegen helpt

  7. Ik heb hier tijdens mijn zwangerschappen gelukkig nooit last v gehad. Fijn dat je iets gevonden hebt dat werkt.

  8. Ik heb dit regelmatig. Nooit nuttige tips kunnen vinden ervoor. Zal jouw tips eens testen 🙂

Reacties zijn gesloten.