Winkelen met of zonder man?

Winkelen is een top sport. De beste deals vinden, thuis komen met wat je nodig hebt en als het nog even kan ook iets langer weg zijn dan 10 minuten. Maar doe ik dat nou met of zonder man?

Eerlijk is eerlijk, écht winkelen doe ik niet vaak meer. Niet omdat ik het niet leuk vind. Maar omdat ik er gewoon niet meer aan toe kom met twee kinderen en hun eigen agenda’s (peuterspeelzaal, opvang, playdates en uiteraard balletles). Daarbij vind ik het ook niet meer zo leuk als vroeger omdat de helft van de winkelpanden tegenwoordig leeg staat. Ik vind het eigenlijk erg jammer. Want het maakt het zo veel minder leuk als de helft van de panden je leeg aangapen. Maar goed, zo nu en dan ga ik toch even de stad in. Maar gaat de man dan mee? Of laat ik hem thuis….

Voor wie gaan we nou eigenlijk?

Oke, hij mag toch mee. Maar vooraf heb ik wel heel duidelijk gemaakt dat IK een aantal dingen nodig heb. Een nieuwe broek, een jurkje, nog wat leuke schoenen en uiteraard nog wat andere dingetjes. Je kent het wel. Echt even de garderobe aanvullen. En voor we de deur uit lopen zegt hij braaf nog ja schat. We gaan écht voor jou!

Eenmaal in de stad aangekomen lopen we voorbij een sneaker winkel. Met zo’n lekker opvallend “aanbieding” rekje. Natuurlijk moet Bram even snel kijken. En voor ik het weet trap ik er weer in. Ik word zo mee de winkel in getrokken waar ze alles hebben, behalve waar ik voor naar de stad moest.

Dan maar online proberen?

Als ik online weer wat dingen ga bestellen komen er ook weer overduidelijk items voor hem in mijn mandje terecht. Zeker nu met de feestdagen in aantocht merk ik dat ik nu al weer cadeautjes aan het inslaan ben. Niet voor mij of de kids, maar voor Bram. Zo heb ik al een elektrisch scheerapparaat op zolder verstopt. Een cadeau voor hem vinden is geen enkel probleem. Binnen no time heb ik dus weer een mandje vol voor hem, maar voor mij ho maar.

Winkelen met of zonder man? Nou voor mij liever zonder! Hoe gezellig het ook is, ik kom er dan gewoon niet aan toe om te zoeken wat ik moet hebben.

Wat doe jij? Winkelen met of zonder man?

Spread the love