Waarom in de winter bevallen helemaal niet zo erg is

Toen ik bekende vertelde dat ik 22 december was uitgerekend kreeg ik gelijk vieze gezichten. Waarom? Omdat het dan volgens velen te koud is, het rond de feestdagen is en zelfs omdat je dan veel meer zwangerschapskleding moet aanschaffen. Maar volgens mij is het helemaal niet zo erg om in de winter te bevallen. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

 

Ja, de winter is koud. Maar goed, zo heeft elk seizoen wel iets te klagen. De zomer is vaak te heet, de herfst is te nat. We kunnen altijd wel iets vinden. Maar mij trekt het bevallen in de winter eigenlijk wel! Ik zie mezelf na de bevalling al lekker liggen op de bank met onze kleine meid onder een warme plaid. Onder een warm dekentje van Bedsupply hoef ik me in iedergeval geen zorgen te maken over de kou. En daarnaast moet ik zeggen dat de week die ik in Griekenland heb gezeten met +30 graden ook niet zon pretje was. Ik zwel dan zo enorm op en houd gelijk liters vocht vast.

Welke kleding draag je in de winter na de bevalling?

Ook het nadeel van veel kleding moeten aanschaffen zie ik niet zo als een nadeel. Het is voor mij weer een leuke reden om even de deur uit te gaan. Even shoppen is niet zo’n straf naar mijn idee. Gewoon de snowboots of UGGS aan en gaan met die banaan! Even de prenatal in, of de H&M. Ze hebben daar best leuke zwangerschapskleding als je het mij vraagt. En daarnaast, als het toch zo koud is kunnen de oversized truien ook weer uit de kast. Wat een heel groot voordeel is dat je nu de incontinentie onderbroeken gewoon onder een lange trui kunt verstoppen. Mij is verteld dat ik incontinentie ondergoed zeker nodig ga hebben omdat het allemaal niet zo strak zit vlak na een bevalling. Ook schijn je flink te bloeden en kraamverbanden te moeten dragen. Dat past niet in mijn stringetje dus kom maar op met die schattige incontinentiebroekjes van dryandcool bijvoorbeeld!

Het enige nadeel waar ik wel eens over nadenk is sneeuw. Want daar worden de straten zo glad van. En je zou maar net weeën krijgen en de auto in moeten om naar het ziekenhuis te gaan. Ik vraag me af of mij man dan nog zo koeltjes rijd. Maar we zullen het allemaal gaan meemaken! We hebben nog genoeg weken de tijd in iedergeval!

Wat vind jij? In de winter bevallen, is dat wel echt zo erg?

dryandcool

 

 

Spread the love

3 gedachten over “Waarom in de winter bevallen helemaal niet zo erg is

  1. Wij gaan het ook meemaken. Die gladde straten heb ik me ook weleens zorgen om gemaakt.

    Qua positiekleding valt het allemaal best mee, volgens mij heb ik voor alle seizoenen wel wat gekocht maar niet heel veel. Eigenlijk vind ik warmere dagen zoals gisteren juist vervelend, want ik heb of een dun jasje (van mijn lief) of een winterjas aan.

    De feestdagen verwacht ik een beetje voorbij te laten gaan, waar ik ook niet zo rauwig om kan zijn. Je ziet toch al zoveel mensen met kraambezoek.

    En net wat je zegt, lekker met je newborn onder een dekentje op de bank. <3

  2. Ik ben geboren op 20 december, is soms lastig om tussen de feestdagen je verjaardag nog te vieren maar het heeft ook vele voordelen:)
    Mijn mama vond het qua temperatuur in ieder geval aangenamer van mij te bevallen in december dan in een hittegolf op 12 augustus van mijn broer 🙂

Reacties zijn gesloten.