3 gouden tips bij winter kleding zodat je lekker warm blijft!

Het najaar is weer in aantocht en dat betekent dat gezinnen misschien zelfs wel weer op wintersport kunnen gaan. En warme, comfortabele winter kleding mag dan natuurlijk niet ontbreken. Maar waar moet je eigenlijk op letten? En hoe zorg je ervoor dat kinderen bij alle weersomstandigheden heerlijk droog en warm blijven? Ook wanneer je een abonnement op een indoor schaatsbaan overweegt kun je goed uit de voeten met onze tip!

Met onze 3 gouden tips voor winter kleding zorg je ervoor dat de jullie en de kids heerlijk warm en beschermd zijn tijdens het skiën, schaatsen, sneeuwballen gooien en snowboarden. Indoor en outdoor.

3-lagensysteem bij winter kleding:

Het geheim om lekker warm te blijven zijn natuurlijk de laagjes! Het 3-lagen systeem werkt in dit geval perfect. De basislaag bestaat uit lang thermo ondergoed met daaroverheen een skipully. Deze kan van warme fleece zijn of soepele tricot. Daarover trek je natuurlijk een comfortabele winterjas en skibroek.

Kinderen bewegen veel en het is daarom belangrijk dat ze niet beperkt worden door hun skikleding. Koop skikleding dus nooit te klein. Laat je kind even door de knieën gaan en met de armen zwaaien wanneer je een pas sessie met ze doet. Kunnen ze lekker bewegen? Dan heb je de juiste maat te pakken!

Ski jas en ski broek

Van regen word je sneller nat dan van sneeuw. Sneeuwkristallen blijven echter wel op kleding plakken. Kleding met een zogenaamde ‘lage waterdichtheidsrating’ gaat dan alsnog lekken wanneer de sneeuw smelt. Om te zorgen dat kinderen ook tijdens het sneeuwen warm en droog blijven is het belangrijk om te kiezen voor een goede waterdichtheid. Specificaties vind je in de jas en broeken.Kies voor een waterdichtheid tussen de 5.000 mm en 10.000 mm, dan zit je goed! Ook fijn is dat de jas windproof en ademend is. Om te voorkomen dat er sneeuw onder in de jas komt, is een goede ski jas uitgerust met een zogenaamde sneeuwvanger, heel fijn!

Extra handige tip: Kijk of er op de mouw van de jas een speciaal zakje met een rits zit, deze zijn ideaal om je skipas veilig in op te bergen! 

Kleine kinderen spelen graag lekker in de sneeuw. Voor hen is het handig om een skibroek te kopen die wat hoger doorloopt. Wordt ook wel het salopettemodel genoemd. Zijn de kinderen al wat groter dan is het handig dat de broek zowel met als zonder bretels gedragen kan worden. Om snelle slijtage te voorkomen zijn verstevigingen onderaan de pijpen en bij de knieën erg fijn. Met een sneeuwvanger aan de binnenzijde onderaan de broekspijpen voorkom je dat er sneeuw de skischoenen ingaat.

De man wil over het algemeen nogal stoer doen wat de winter betreft. Maar dan zit jij dus weer met een zieke man thuis, en wie zit daar nou op te wachten? Het is dus echt belangrijk dat ook hij een goede winter trui draagt en bijvoorbeeld een heren ski broek.

 

Wanten en ski handschoenen

Houdt vingers lekker warm met wanten. Voor kleintjes adviseer ik wanten met een rits, niet is namelijk zo vervelend als wriemelende handjes in krappe wanten te proppen. En vergeet de koord niet. Voor je het weet ben je wéér een wand kwijt. Kies wanten met een een lange overslag, dan kun je ze lekker ver over de mouwen van de jas heen trekken en kan er geen wind en nattigheid naar binnen.

Grotere kinderen dragen liever handschoenen. Let bij het kopen van deze handschoenen op een goede versteviging bij de handpalm, duim en wijsvinger. Zo heb je minder last van slijtage en hebben de kinderen betere grip. Om te voorkomen dat de handschoenen en wanten snel nat worden en handen dus koud, zijn waterproof handschoenen en wanten het allerfijnst. Ook wel prettig tijdens de warme chocomelk momenten 😉

Willen jullie ook lekker de winter door? Bij Protest krijg je met de code mommylovespink10 10% korting!

Spread the love