Baby’s eerste winter: hoe bescherm je de baby in de winter?

Met de herfst en dan al snel de winter om de hoek kijk je toch al naar hoe bescherm je de baby in de koude dagen? Wij pennen een paar punten neer hieronder, en gooien er een super fantastische winactie bij! 

Baby it’s cold outside!

Hoe koud en nat het ook is. Soms komen de muren op je af en wil je gewoon even naar buiten. Als je een regenkap gebruikt maak hem niet te dicht vast, let goed op dat je kindje kan ademen. Ik zag vorige winter een vrouw met een kinderwagen die helemaal beslagen was. Dat is echt niet de bedoeling. 

Ook qua kleding is het oppassen geblazen. De norm is ongeveer wat jij draagt is voor hun ook wel goed. Een winter pyjama, muts, skipak, een dekentje en een lekker warme trappelzak is echt te veel tenzij ice age is aangebroken. Ziet je kind rood, en voelt hij warm, dan heeft hij het gewoon ook echt te warm. 

Een goede warme trappelzak zoals 1 die wij mogen weggeven van Dooky, is lekker warm en beschermt je kindje prima tegen de kou. Gewoon warme lagen kleertjes is dan meer dan genoeg (nogmaals voel zelf gewoon af en toe je kleintje aan ook. Is hij lekker warm, of druipt het zweet er vanaf? Voelt hij een normale temperatuur of frisjes aan? Kleed daarop)Mochten ze al rechtop zitten dan kun je een jasje en een muts erbij aantrekken omdat ze dan vaak maar tot hun middel bedekt zijn. Handschoenen en een das zijn ook vaak wel gewenst dan.

Hoe gezond het ook is buiten, als het echt vriest is het wel verstandig zo min mogelijk met de kleine naar buiten te gaan. Ze kunnen zichzelf nog niet op temperatuur houden en dat is gewoon niet heel fijn voor ze. Als ze dan ook niet goed gekleed zijn, dan kunnen ze zomaar onderkoelt raken. 

Met Dooky de winter in

Veilig en lekker warm in de auto

In de auto hebben we allemaal al snel de neiging een lekker warme jas aan te trekken, de verwarming op lassen en gaan. De verwarming mag iets minder, en in plaats van de dikke jas is een trappelzak bijvoorbeeld een stuk veiliger. Je kindje ligt dan op de Maxi Cosi, waar de trappelzak op ligt. De baby ligt er dan in, waardoor ze lekker stevig vast zitten in de gordels. De bovenkant van de trappelzak komt er dan overheen. 

 

Met een dikke jas onder de gordels kan het zo zijn dat als je heel hard remt de lucht in de jas snel wegdrukt. Dit kan zomaar heel gevaarlijke situaties opleveren.

Baby in de winter met Dooky

Hoe zit het met dragen?

Ik vond dragen echt het allerfijnst. Bedenk hier wel dat je ook hier het kindje in lagen kleed. Tegen jouw lichaam aan gebonden in een doek is al weer een stuk warmer dan bijvoorbeeld in een draagzak. 

Je merkt het ook wel een beetje. Als jij het bloedheet hebt met baby tegen je aan, kun je er vanuit gaan dat de baby het ook warm heeft. 

 

Let op de signalen!

Let goed op signalen als een hardere huid, ijskoude handjes of voetjes, een rode huid, blauwe lippen, bleek zien, suf worden. Probeer ze met warme of koele doeken beter op temperatuur te krijgen en bel eventueel een arts als je niet snel verbetering ziet.

Ook in huis is het belangrijk om goed naar de temperatuur te kijken. Hoe warm is het in huis? En wat heeft de baby aan? Te warm kleden, of juist te koud kan een oorzaak zijn van wiegendood. Het hoeft niet he, maar het kan. 

Het wordt aangeraden dat de temperatuur in de babykamer tussen de 16 en 20 graden Celcius ligt. Dat klinkt misschien frisjes voor in de winter, maar je baby kan het beter iets te koud dan te warm hebben. 

In bed kun je een pyjama, een slaapzak en eventueel een dekentje erover aan doen.De Dooky trappelzak voor de baby in de winter

Verzorg de huid 

Door alle verwarming en de kou kan de huid nogal droog worden. Een extra lotion kan dan geen kwaad. Ik vind het zelf voor mijn meiden nog steeds prettig om een beetje babyolie in hun bad te doen. Niet overdrijven ook met die olie, anders heb je van die glibber aaltjes. Daarna lekker in pyjama naar bed. 

Winnen!!

Wij mogen zo een fantastische Dooky voetenzak cadeau geven! Volg je Dooky online? En reageer je hieronder of op Facebook? Laat ook even weten welke je graag zou willen hebben, en laat ons weten wat jouw favoriete blog is op mommylovespink.nl! 

 

Succes!

Spread the love