Dooky trappelzak
Baby tot Peuter

Baby’s eerste winter: hoe bescherm je de baby in de winter?

Met de herfst en dan al snel de winter om de hoek kijk je toch al naar hoe bescherm je de baby in de koude dagen? Wij pennen een paar punten neer hieronder, en gooien er een super fantastische winactie bij! 

Baby it’s cold outside!

Hoe koud en nat het ook is. Soms komen de muren op je af en wil je gewoon even naar buiten. Als je een regenkap gebruikt maak hem niet te dicht vast, let goed op dat je kindje kan ademen. Ik zag vorige winter een vrouw met een kinderwagen die helemaal beslagen was. Dat is echt niet de bedoeling. 

Ook qua kleding is het oppassen geblazen. De norm is ongeveer wat jij draagt is voor hun ook wel goed. Een winter pyjama, muts, skipak, een dekentje en een lekker warme trappelzak is echt te veel tenzij ice age is aangebroken. Ziet je kind rood, en voelt hij warm, dan heeft hij het gewoon ook echt te warm. 

Een goede warme trappelzak zoals 1 die wij mogen weggeven van Dooky, is lekker warm en beschermt je kindje prima tegen de kou. Gewoon warme lagen kleertjes is dan meer dan genoeg (nogmaals voel zelf gewoon af en toe je kleintje aan ook. Is hij lekker warm, of druipt het zweet er vanaf? Voelt hij een normale temperatuur of frisjes aan? Kleed daarop)Mochten ze al rechtop zitten dan kun je een jasje en een muts erbij aantrekken omdat ze dan vaak maar tot hun middel bedekt zijn. Handschoenen en een das zijn ook vaak wel gewenst dan.

Hoe gezond het ook is buiten, als het echt vriest is het wel verstandig zo min mogelijk met de kleine naar buiten te gaan. Ze kunnen zichzelf nog niet op temperatuur houden en dat is gewoon niet heel fijn voor ze. Als ze dan ook niet goed gekleed zijn, dan kunnen ze zomaar onderkoelt raken. 

Met Dooky de winter in

Veilig en lekker warm in de auto

In de auto hebben we allemaal al snel de neiging een lekker warme jas aan te trekken, de verwarming op lassen en gaan. De verwarming mag iets minder, en in plaats van de dikke jas is een trappelzak bijvoorbeeld een stuk veiliger. Je kindje ligt dan op de Maxi Cosi, waar de trappelzak op ligt. De baby ligt er dan in, waardoor ze lekker stevig vast zitten in de gordels. De bovenkant van de trappelzak komt er dan overheen. 

 

Met een dikke jas onder de gordels kan het zo zijn dat als je heel hard remt de lucht in de jas snel wegdrukt. Dit kan zomaar heel gevaarlijke situaties opleveren.

Baby in de winter met Dooky

Hoe zit het met dragen?

Ik vond dragen echt het allerfijnst. Bedenk hier wel dat je ook hier het kindje in lagen kleed. Tegen jouw lichaam aan gebonden in een doek is al weer een stuk warmer dan bijvoorbeeld in een draagzak. 

Je merkt het ook wel een beetje. Als jij het bloedheet hebt met baby tegen je aan, kun je er vanuit gaan dat de baby het ook warm heeft. 

 

Let op de signalen!

Let goed op signalen als een hardere huid, ijskoude handjes of voetjes, een rode huid, blauwe lippen, bleek zien, suf worden. Probeer ze met warme of koele doeken beter op temperatuur te krijgen en bel eventueel een arts als je niet snel verbetering ziet.

Ook in huis is het belangrijk om goed naar de temperatuur te kijken. Hoe warm is het in huis? En wat heeft de baby aan? Te warm kleden, of juist te koud kan een oorzaak zijn van wiegendood. Het hoeft niet he, maar het kan. 

Het wordt aangeraden dat de temperatuur in de babykamer tussen de 16 en 20 graden Celcius ligt. Dat klinkt misschien frisjes voor in de winter, maar je baby kan het beter iets te koud dan te warm hebben. 

In bed kun je een pyjama, een slaapzak en eventueel een dekentje erover aan doen.De Dooky trappelzak voor de baby in de winter

Verzorg de huid 

Door alle verwarming en de kou kan de huid nogal droog worden. Een extra lotion kan dan geen kwaad. Ik vind het zelf voor mijn meiden nog steeds prettig om een beetje babyolie in hun bad te doen. Niet overdrijven ook met die olie, anders heb je van die glibber aaltjes. Daarna lekker in pyjama naar bed. 

Winnen!!

Wij mogen zo een fantastische Dooky voetenzak cadeau geven! Volg je Dooky online? En reageer je hieronder of op Facebook? Laat ook even weten welke je graag zou willen hebben, en laat ons weten wat jouw favoriete blog is op mommylovespink.nl! 

 

Succes!

Spread the love

14 reacties

 • Patricia Lubbertje

  De blogs met slaaptips zijn mijn favoriet bij mij. Er gaat niets boven een goede nachtrust (als moeder van 4 kinderen…)
  Ik zou graag de voetenzak op de 1e foto (met die driehoeken) willen winnen. Zou fijn zijn voor onze kleine boef.

 • Marieka Waalwijk

  Geweldig zeg deze actie ik zou heel graag de light Grey crowns voetenzak winnen voor in de buggy.
  Ik vond de blog over tips van de babyshower erg leuk

  • Annelies

   Leuk!

   De allerleukste blog “Een hond in het gezin, wel of niet”. Die maakte dat mijn man akkoord ging met de aankoop van onze lieve labradoodle Guus! Inmiddels al weer 3 jaar onze beste vriend in huis.

   En de voetenzak “Dooky Xplory voetenzak Large Grey Leaves“ zou heel fijn zijn om samen met Evi onze Guus uit te laten in de winter!

 • Marianne van den Hoek

  Wat een prachtige voetenzak. Mijn dochter kan deze heel goed gebruiken voor mijn kleindochter Imke, die haar eerste winter gaat beleven dit jaar.

 • Kim Stolk

  Zo’n lekkere trappelzak die met die veertjes zou ideaal zijn voor ons kleine meisje, ze wordt een september baby 🙂
  Kan niet wachten om met haar lekker naar buiten te gaan 🙂

 • Marian B

  Wat een heerlijke warme voetenzakken! Ik doe graag mee voor de Dooky Foil Feather. Die komt binnenkort wel van pas. 🍀🍀🍀 De blogs met tips en adviezen zijn erg prettig, mijn favoriete blogs zijn de persoonlijke blogs.

  • Lucas de Jong

   Heel graag de grijze met de donkere en zwarte sterren want voor we het weten is het koud!! Leuke blog vind ik over uitjes met de kids!!

 • Ninke

  Een deze dagen mogen wij onze dochter in de armen sluiten, nu is het nog mooi weer, maar het koelt natuurlijk snel af! Een goede warme voetenzak mist nog in onze baby uitzet, maar als ik dit zo lees moet die er zeker komen!

 • Trezie Meuwissen

  Hi Judith en Jamey,
  Dol graag zou ik de Dooky Foil Feather Autostoel Voetenzak willen winnen!
  Mijn favo blog op jullie website is ‘Outfit- een zwangerschapsjas voor de winter’ (want die ga ik nodig hebben!).
  Nu duimen maar…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *