Wintersport met kleine kinderen kan prima!

De tijd van wintersport komt er weer aan, wij zijn er dol op! Lekker de sneeuw in, met je hoofd in de zon genieten van de mooie pistes. Maar met kleine kinderen wordt de wintersport toch wat anders, die kunnen immers nog niet van de hoge pistes af natuurlijk. Maar hoe maak je de wintersport toch een succes met kleine kinderen? Je leest het hier!

 

Ga op les

De meest voor de hand liggende tip, ga op les met je kids! Kinderen kunnen vanaf 4 jaar op ski-les. Hoe jonger ze het leren, des te makkelijker het is. Je kunt een privéles nemen, of je laat je kind met een groepje mee gaan. Wel zo leuk om het samen met leeftijdsgenootjes te leren! Natuurlijk kan je kind niet meteen mee van alle pistes, maar zo is het toch een begin om samen de wintersport te ontdekken.

 

Zorg voor leuke activiteiten in de buurt

Is je kindje jonger dan 4, of willen je kinderen niet continu op de piste staan? Zorg dan dat je kiest voor een omgeving waar ook andere activiteiten in de buurt zijn, of plan dagjes weg in naar bijvoorbeeld een leuke stad of binnenzwembad. Ook kun je kiezen voor een hotel waar faciliteiten zijn voor kinderen zoals een zwembad, verschillende activiteiten of speelplekken.

 

Kinderopvang of afwisselen met vrienden/familie

Het is logisch dat je zelf ook wil genieten van de sneeuw en er even op uit wil op je ski’s of snowboard. Tegenwoordig bieden skigebieden vaak kinderopvang aan voor de kleinsten. Mocht je dit niet fijn vinden, kun je ook kijken of er telkens een volwassene bij de kinderen kan blijven. Zeker wanneer je bijvoorbeeld met de hele familie of een grote vriendengroep bent, kan dit een goede oplossing zijn!

 

Spelen in de sneeuw

De leukste en goedkoopste activiteit: lekker samen spelen in de sneeuw! Neem een slee mee, gooi sneeuwballen of maak een sneeuwpop. Let hierbij natuurlijk wel op dat je geen skiërs of snowboarders in de weg staat. In de sneeuw spelen vind ieder kindje leuk, daarmee heb je zeker succes!

De juiste kleding

Dit klinkt als een inkoppertje, maar je zult versteld staan. Dus denk echt aan goede wintersport kleding. De gewone jas is vaak niet beschermend genoeg. Ook moeten ze echte sneeuwlaarzen aan. Die kleintjes zijn sneller onderkoelt dan wij, en wie heeft er nou zin om met een ziek kind op vakantie te zitten. Toevallig heeft de Lidl ook elk jaar een hele collectie dus het hoeft ook niet eens heel duur te zijn.

 

Ga jij nog op wintersport?

Spread the love