Zaterdag wordt mijn meisje 2!

2 Alweer!! Hoe snel is dit gegaan.Volgens mij schreef ik gisteren nog deze blog? Maar zaterdag wordt mijn meisje dus 2. Dan is ze officieel een peuter.

De peuter

Met de peutertijd komt er natuurlijk een lief peuterbedje. Die heeft ze nu al een paar weken, en nog geen dag spijt van. Ze vindt het echt geweldig en slaapt een stuk beter. Ook wil ze sindsdien wel eens bij ons slapen.Eerst deed ze dat nooit, en dat vinden wij allebei zoooo lief!!

miya peuterOok begon bij haar de peuter pubertijd vrij jong, maar het lijkt goed te verlopen. Lijkt.. je weet nooit natuurlijk en ze moet nog 2 jaar. Ze is ondeugend, en zoekt haar grenzen op. Maar het lijkt alsof ze die wel snapt. Ze moet natuurlijk haar plekje naast haar grote zus vinden, dus probeert ze die wel eens te overschreeuwen, of kleurt lekker op de muren. Bij “Nee” is liggen op de grond en stampen een beetje de norm geworden. Dit duurt nooit zo heel lang omdat ze inmiddels weet dat je daar echt niks mee bereikt hier in huis. En tja, in je eentje op de keukenvloer liggen gillen is niet zo gezellig, en komt ze al snel boos kijkend bij de rest zitten.

Ze is ontzettend lief en knuffelig, en haar grote zus is haar allerbeste vriendin. Ze heeft nog 2 echt lieve vriendinnetjes waar ze met 1 op de opvang altijd speelt, en met de ander zijn er regelmatig logeerpartijtjes en playdates. Die 2 zijn echt dol op elkaar ook al schelen ze best wel wat in leeftijd. Maar ze speelt graag met iedereen, en ook de vriendinnetjes van grote zus zijn een mooi target.

miya peuterDe ontwikkeling

Dit vind ik moeilijk. Ik zie een lief en vrolijk klein meisje die goed ontwikkeld. Ze kan lekker dansen, rennen, begrijpt alles wat je zegt. Haar praten gaat niet heel vlot, maar ze doet goed haar best en vindt altijd manieren om het je duidelijk te maken. Ze is niet de langste, maar heeft lange benen, dus broekjes zijn altijd een probleem. Maar dat heeft haar zus ook. Lange en slanke benen, hey het kan erger he!

Eigenlijk heb ik geen idee wat ze allemaal moeten kunnen nu, ik kan haar niet vergelijken met haar zus, omdat zij bijvoorbeeld met 2 jaar sprak als een 6 jarige, en zindelijk was, maar motoriek erg beperkt. Miya is weer andersom.

Wat moet een peuter van 2 eigenlijk allemaal kunnen volgens jou?

Spread the love

7 gedachten over “Zaterdag wordt mijn meisje 2!

  1. Ik heb geen idee, vraag me dat ook af. Heb ook niet echt vergelijkingsmateriaal ofzo.
    Maar wat gaat het snel he… Jouw meisje zaterdag alweer 2! Die van mij over iets meer dan een maand. Stop de tijd!

  2. Van harte gefeliciteerd met je dochter. Ik hoop dat jullie ondanks de regen een hele mooie dag hebben vandaag.

  3. Ik heb eigenlijk geen idee wat een peuter ”moet” kunnen. Ik ben meer van mening dat elk kind in zijn eigen tempo dingen gaat kunnen. Gefeliciteerd met jullie kleine meid, ze is echt een schatje!

Reacties zijn gesloten.