Zelf eten meenemen of onderweg kopen?

Ga je naar je werk, studie of school, dan heb je daar natuurlijk wat te eten en drinken nodig. Zonder dat wordt het wel een hele lange dag, dus onmisbaar mag je het wel noemen. Maar hoe pak jij het aan, dat eten en drinken? Koop je onderweg wat? Of misschien in de kantine? Of ben je juist iemand die alles van huis meeneemt?

 

Meenemen is eigenlijk het best

 

Vroeger werd het al snel een beetje suf bevonden, zelf je eten en drinken meenemen. Vele jaren lang hadden we eigenlijk geen andere keuze, toen er onderweg nog niets te koop was, en kantines ook maar een klein assortiment hadden. Sinds dat echter is veranderd, is onderweg iets kopen of ter plekke iets uitzoeken lang de norm geweest. Lekker makkelijk, volop keuze en het scheelt je weer tijd tijdens je ochtendritueel.

 

De laatste jaren begint dat echter toch wat te veranderen. Ja, er is nog steeds volop keuze als het gaat om ‘to go’ mogelijkheden, en ook kantines serveren nog steeds van alles. Maar je ziet dat het assortiment hier steeds meer begint te veranderen en gezonder wordt. Alle broodjes en snacks die we hier in de loop der jaren hebben gegeten, waren namelijk niet altijd even gezond te noemen. Dat beginnen we steeds meer in te zien, waardoor we steeds meer op zoek gaan naar gezondere opties. Goedkopere ook, want steeds je eten en drinken buiten de deur kopen is ook best een dure hobby. En dus worden er weer volop Mepal trommeltjes verkocht, zodat we zelf onze lunch mee kunnen nemen. En is drinkflesjesmerk Dopper mateloos populair, omdat je op deze manier ook voor je eigen drinken kunt zorgen.

Zelf eten meenemen

 

Wat we meenemen is wel veranderd

 

De reden dat we zo massaal vielen voor het halen van eten of drinken, was omdat dit wat afwisselender was dan wat we zelf meestal meenamen. Veel mensen waren de boterhammen met kleffe kaas nu eenmaal wel zat, en kozen liever voor iets vers dat ze ter plekke kochten.

 

Inmiddels hebben we door dat we ook best iets anders mee kunnen nemen dan brood. Er komen ook steeds meer manieren om dat te doen, speciale bekers om bijvoorbeeld soep of salade mee te nemen zijn tegenwoordig makkelijk te vinden. Een ideale manier om restjes van de avondmaaltijd mee te nemen, maar ook om iedere dag zelf iets lekkers te bereiden voor de lunch. Een stuk goedkoper, en meestal ook gezonder dan onderweg of ter plekke iets kopen. De lunchtrommel, in welke vorm dan ook, en het eigen drinkflesje zijn helemaal terug van weggeweest!

Spread the love