Zo maak je de tuin kidsproof!

Heb je een kinderwens? Of heb je toevallig al kinderen? Dan is het misschien voor jou ook wel interessant om je tuin vast kidsproof te maken. Met een paar kleine aanpassingen heb je het zo voor elkaar. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Als je al kinderen hebt herken je de groene gras vlekken op de kleding van je kids vast maar al te goed. Zeker wanneer ze doerakken zijn en wel eens vallen op de knietjes. Maar wat nou als je dit grotendeels kunt voorkomen? Ik zou er voor tekenen. En het is ook zo snel opgelost! Kunst gras laten aanleggen is de oplossing. Naast dat het altijd mooi groen blijft is het ook een stuk zachter vallen dan op gewoon gras. Daarnaast is het ook ideaal schoon te houden door simpel gezegd af en toe de hoge druk spuit op het gras te zetten spuit je alle viezigheid er zo af.

Een ander dingetje waar je rekening mee moet houden als je je tuin kidsproof wilt maken is onkruid. Haal geregeld alle onkruid er uit want voor je het weet staan er brandnetels en distels in je tuin en die zijn uiteraard niet fijn.

Vijver of verdrinkingsgevaar?

Heb je toevallig een vijver in je thuis? Zorg er dan voor dat je er altijd bij blijft. Kleine kids willen maar al te graag op onderzoek uit en kunnen er maar zo in vallen. Je kunt er ook voor kiezen om je vijver af te zetten met een goed afsluitbaar hekje.

Een zandbak is voor de meeste kids ook echt geweldig. Houd er alleen wel rekening mee dat katten dit ook heel erg leuk vinden. Het is daarom ook belangrijk om deze goed af te dekken wanneer je weer naar binnen gaat. Uitwerpselen van katten kunnen namelijk best schadelijk zijn.

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad om je tuin kidsproof te maken!

Spread the love