Zo maak je de tuin kidsproof!

Heb je een kinderwens? Of heb je toevallig al kinderen? Dan is het misschien voor jou ook wel interessant om je tuin vast kidsproof te maken. Met een paar kleine aanpassingen heb je het zo voor elkaar. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Als je al kinderen hebt herken je de groene gras vlekken op de kleding van je kids vast maar al te goed. Zeker wanneer ze doerakken zijn en wel eens vallen op de knietjes. Maar wat nou als je dit grotendeels kunt voorkomen? Ik zou er voor tekenen. En het is ook zo snel opgelost! Kunst gras laten aanleggen is de oplossing. Naast dat het altijd mooi groen blijft is het ook een stuk zachter vallen dan op gewoon gras. Daarnaast is het ook ideaal schoon te houden door simpel gezegd af en toe de hoge druk spuit op het gras te zetten spuit je alle viezigheid er zo af.

Een ander dingetje waar je rekening mee moet houden als je je tuin kidsproof wilt maken is onkruid. Haal geregeld alle onkruid er uit want voor je het weet staan er brandnetels en distels in je tuin en die zijn uiteraard niet fijn.

Vijver of verdrinkingsgevaar?

Heb je toevallig een vijver in je thuis? Zorg er dan voor dat je er altijd bij blijft. Kleine kids willen maar al te graag op onderzoek uit en kunnen er maar zo in vallen. Je kunt er ook voor kiezen om je vijver af te zetten met een goed afsluitbaar hekje.

Een zandbak is voor de meeste kids ook echt geweldig. Houd er alleen wel rekening mee dat katten dit ook heel erg leuk vinden. Het is daarom ook belangrijk om deze goed af te dekken wanneer je weer naar binnen gaat. Uitwerpselen van katten kunnen namelijk best schadelijk zijn.

Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad om je tuin kidsproof te maken!

Spread the love

10 gedachten over “Zo maak je de tuin kidsproof!

  1. Handige tips. Check ook ff of de planten in je tuin wel of niet giftig zijn. Op mijn site heb ik een lijst met giftige, maar ook een lijst met niet giftige planten

  2. Wij zijn net verhuisd en hebben een erg leuke en grote tuin, maar zoals je aangeeft.. niet bepaad kidsproof.
    Met de winter voor de deur gaan we het nog even zo laten, maar de bedoeling is om tegen de zomer toch wat aanpassingen uit te voeren zodat de kinderen er naar hartelust kunnen spelen 🙂

  3. Een vijver in de tuin zou ik inderdaad ook niet zo snel doen met kinderen, maar als je er al een hebt, is ie zo veilig gemaakt.

  4. Wij hebben een groot dakterras en die willen we Kidsproof inrichten met kunstgras en speelhuisjes en krijtborden langs de muur

  5. Wij hebben de tuin nu helemaal betegeld zodat hij straks lekker rond kan fietsen! Een zandbak willen we er inderdaad ook nog in hebben. Een vijver vind ik met onze kleine avonturier nog te gevaarlijk op dit moment.

  6. Kunstgras zou me net wat te ver gaan, een hekje om de vijver en een afgedekte zandbak is inderdaad echt een must.

  7. Wij hebben geen van beide, Hihi. Geen gras en geen vijver. Gelukkig is er wel een speelveldje dichtbij.

Reacties zijn gesloten.