Mama

Zo raak jij je zwangerschapskilo’s kwijt: 5 tips

Na mijn bevalling kon ik mijn geluk niet op: mijn kleine mannetje is het beste wat mij is overkomen! Na een tijdje merkte ik toch dat ik niet lekker in mijn vel zat, ik was namelijk behoorlijk aangekomen waardoor veel van mijn oude kleding te strak zat. Ik besloot om hier wat aan te veranderen en ik heb goed nieuws: ik weeg nu al bijna net zo veel als voor mijn zwangerschap. Ik geef je graag mijn 5 tips om je zwangerschapskilo’s kwijt te raken.

 • Beweging is the key
  Met een kind is het bijna niet mogelijk dat je geen beweging krijgt, maar het is goed om ook even een momentje voor jezelf te nemen. Ga in de avond even een kwartiertje hardlopen of fiets een stukje.
 • Eet gezond en gevarieerd
  Als kersverse moeder heb je niet altijd even veel tijd om veel aandacht te besteden aan een gezonde maaltijd. Probeer dit wel te doen, je zal je namelijk een stuk energieker voelen. Probeer zoveel mogelijk thuis het eten klaar te maken. Als je baby begint met fruit- en groentehapjes, dan is het goed om voor jezelf ook even wat gezonds klaar te maken.
 • Actieve peuter in huis?
  Als je een actieve peuter in huis hebt, is het goed om hier gebruik van te maken. Speel ook mee zodat je ook in beweging blijft.
 • Let op met energiedrankjes en frisdrank
  Als moeder kun jij je behoorlijk futloos en moe voelen, dat is ook niet gek na zoveel gebroken nachten. Het is wel belangrijk dat je niet teveel grijpt naar drankjes met veel suiker. Het kan zijn dat jij je hierdoor weer snel energieker voelt, maar op den duur zal het alleen maar zorgen voor extra kilo’s. Drink water of thee.
 • Neem gezonde snacks mee
  Als je ergens naartoe gaat, dan is de verleiding groot om even een hapje te eten. Vaak zijn dit al snel ongezonde dingen. Het is beter om altijd een appel of rijstwafels bij je te hebben zodat je hier op terug kunt vallen als je honger hebt.

Hoe ben jij na de bevalling weer van je zwangerschapskilo’s afgekomen?

 

Spread the love

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *