Zo ben jij dé stylist in de kinderkamertjes

Mama, ik wil een nieuwe kamer! Hoor jij dit vaak of ben je zelf zo’n creatieveling die ervan houdt om af en toe de kamer van de kinderen te veranderen? Om een inspiratieloze kinderkamer om te toveren tot een kinder paleisje denk je snel aan een schilder, maar ook jij kan deze uitdaging aangaan. Hieronder zijn een aantal tips te vinden om zelf aan de slag te gaan om een kinderkamer een inspirerende stijl uit te laten stralen.

kinderkamerMuren schilderen

Om een lekker gevoel te creëren in de kinderkamer kan je een frisse uitstraling aan de muren geven en het plafond witten. Je krijgt vaak veel inspiratie uit natuurlijke kleuren omdat het een ecologische uitstraling geeft. Gebruik hierbij de kleuren groen, blauw en bruin. Door deze kleuren te combineren met houtsoorten en van donker naar licht te werken komt deze stijl helemaal tot zijn recht. Wanneer je niet erg creatief bent kan een schilder gebruik maken van verschillende thema’s zoals het schilderen van een bos met boomhutten en een jungletown. Deze thema’s passen goed bij de kleuren en materialen.Pinkpress3

Luchtzuivering

Buitenspelen is erg belangrijk voor een kind. Een luchtzuivering verwerken in een kinderkamer zorgt dus voor een goed gevoel. Om op een inspirerende wijze te denken aan luchtverfrissers kan je denken aan planten. Een lepelplant en de krulvaren zijn daar het perfecte voorbeeld van. Ze zijn geschikt voor een kleine ruimte en het geeft je een gevoel van leven, wat kinderen nodig hebben.Pinkpress4

 

 

Niet alleen goede luchtzuivering is onmisbaar in een kinderkamer, ook de luchtkwaliteit en dubbelglas is iets wat aandacht verdient. Dubbel glas is belangrijk om de temperatuur in de kinderkamer constant te houden. Met dubbel glas in het raam weet je zeker dat jouw kind op een koude nacht niet rillend in bed ligt en bij een warme nacht niet zwetend wakker wordt. Dubbel glas prijzen liggen ongeveer tussen de € 20 en € 40 per m2.

Pinkpress5Printjes

Mooie frisse printjes zorgen voor veel blijheid. Laat de printjes terugkomen op kussens, vloerkleden of op de muren. Denk aan behang en het hergebruik van items. Wanneer je een kleedje hebt met printjes kan je hier ook een poefje mee bekleden. Laat de creativiteit dus de vrije loop. Printjes zorgen voor blijheid bij kinderen en wat is er nou leuker dan je kind vrolijk zien?

Pinkpress6

Ik ben benieuwd hoe jij als schilder en styliste te werk bent gegaan. Laat jouw acties achter in de comments zodat we samen tot een leuke stijl kunnen komen voor de kinderkamertjes.


Bronnen afbeeldingen:
http://cdn.vtwonen.nl/wp-content/uploads/2015/12/oud-en-nieuw-combineren-ensuus-2.jpg
http://jeeigenkamer.nl/roomimages/big/b3008cf14116624632669b64889e2dbe.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-9DXI_Kp25W0/U0MCh2Yjx3I/AAAAAAAAEu8/WeLmXEg4jWw/s1600/Varen.jpg
http://www.vtwonen.nl/wp-content/uploads/2015/11/SUUS-_-VT-wonen-_-Plantjes-in-de-kinderkamer-4.jpg
http://www.interieur-website.nl/wp-content/uploads/2014/12/Everybody_bonjour_11.jpg
http://www.interieur-website.nl/wp-content/uploads/2014/12/Everybody_bonjour_3.jpg

Spread the love

Eén gedachte over “Zo ben jij dé stylist in de kinderkamertjes

Reacties zijn gesloten.