Zo vier je een kinderverjaardag in 2021

Peuters en kleuters beleven hun verjaardag een stuk intenser dan de meeste van ons. Niet zo gek want al die prikkels komen allemaal heviger binnen. Maar hoe vier je dan een kinderverjaardag in dit corona tijdperk? Ik geef je een aantal tips.

Vier de kinderverjaardag!

Het allerbelangrijkste is dat je de kinderverjaardag gewoon viert. Zonder volwassen bezoek natuurlijk maar het is een bijzondere dag, en dat moet gewoon gevierd worden! Het leven gaat immers gewoon door. Vier je het normaal gesproken ook met een mooie verjaardagstaart? Doe dat nu dan ook gewoon. Je kunt tegenwoordig gewoon alles bestellen en het wordt dan ook thuisbezorgd. Zorg er wel voor dat je op tijd besteld want het kan zijn dat de bezorgdiensten wat vertraging hebben omdat er heel veel mensen nu online bestellingen plaatsen. Wil je liever afhalen? Kijk dan eens bij de lokale bakker of bijvoorbeeld HEMA. 

Nog leuker is om gewoon zelf een mooie taart te bakken. Helemaal als een kind oud genoeg is om mee te helpen. Je koopt dan wat leuke bakvormen en maakt er een feestje van.

Beperk het bezoek tot kinderen

Een verjaardag hoeft niet alleen leuk te zijn als er veel mensen tegelijk zijn. Wat erg leuk is als je er een drive by verjaardag van maakt. Dat iedereen even langs rijd en een drankje/stukje taart doet buiten op afstand en niet tegelijk.

Vier de hele dag feest

Hoe leuk is het voor je kindje als je de hele dag door bezoek krijgt. En voor jezelf is het natuurlijk ook een stuk leuker want zo heb je ook daadwerkelijk tijd om met iedereen even bij te kletsen. Probeer het voor jezelf wel zo in te plannen dat wanneer je kindje tussen de middag nog een slaapje doet dat hij/zij dat gewoon in alle rust kan doen. Laat bezoek op een afgesproken tijd komen en weer gaan. Zo heb je gegarandeerd de hele dag feest!

Kinderfeestje?

Dit is een lastige. Want wil jij (vooral nu) de verantwoordelijkheid nemen voor alle vriendjes en vriendinnetjes van jouw kindje? Houden ze thuis rekening met alle regels, het is een moeilijke. Ga je er toch voor maar vind je het spannend, kies dan kinderen uit dezelfde klas omdat ze in een zelfde bubbel zitten.  Of spreek met een klein groepje kindjes af dat ze in de tuin mogen komen spelen en zorg voor wat leuke activiteiten. Wij spraken bijvoorbeeld af met de buurmeisjes en een nichtje die ze regelmatig nog ziet en waarmee ze dus die bubbel heeft. Dat voelde voor ons veiliger.

Het allerbelangrijkste, vier het gewoon en maak er hoe dan ook een feestje van!

 

Spread the love