Zonnebrand voor baby’s

Het is ontzettend leuk al die warme dagen. De kinderen kunnen zich uren vermaken in het zwembadje dat ik voor ze heb opgezet in de tuin. Aan al die warme dagen zit ook een nadeel: de zon kan erg fel zijn waardoor je kind kan verbranden. En dat doet pijn! Het is daarom zeker verstandig om zonnebrand voor baby’s in huis te halen. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om een keuze te maken, heb ik mij hier eens in verdiept. Ik vertel je graag meer over zonnebrand voor baby’s.

 

Baby’s en zonnebrandcrème


Als je baby nog jonger is dan zes maanden, is het verstandig om hem of haar helemaal uit de zon te houden. De huid van je baby is namelijk nog kwetsbaar. De huid is nog dun en daarom kan huidschade eerder ontstaan. Zorg ervoor dat je baby dan kleding draagt die de huid goed beschermt, of lees de volgende tips.

Nou moet ik er wel bij zeggen, dat bijvoorbeeld Keira al met 2 weken in de zee lag. Ze is volop in de zomer geboren, op Ibiza. Dus dan is het onmogelijk om je kind uit de zon te houden. Juist daar word gezegd ga naar buiten (vit d) maar let wel goed op, en natuurlijk rustig opbouwen en niet hele dagen in de zon.

Tip! Tussen 12 en 3 is het heetst van de dag. Mooi moment om dan lekker thuis een siesta te houden. Als je kan probeer dan deze uren te vermijden in de zon.

Als je kinderen ouder zijn, dan is het niet gemakkelijk om ze uit de zon te houden. Ze willen namelijk graag spelen in de tuin of op het strand. Ook vinden ze buiten in de zon zwemmen heerlijk. Als je kiest voor een zonnebrandcrème, dan is het aan te raden om minimaal te kiezen voor factor 30. Dit is wel het minimum voor kinderen. Natuurlijk is herhaling hier wel het belangrijkste. Wat er ook op de verpakking staat, je moet echt wel wat vaker smeren. Helemaal als ze gewoon echt heel mini zijn.

Natuurlijk ligt het ook een beetje aan de huid van de baby /kind met waar ze tegen kunnen. Iemand met een lichte tint of vaker buiten is, zal minder snel last hebben van de zon als iemand met een extreem gevoelige huid.

Fijne merken zijn o.a.

  • Vision voor babies en kleine kinderen met factor 50. Tip! Voor (kleine) kinderen heeft Vision echt de allerleukste manier bedacht om je in te smeren. In de creme zitten een soort van pareltjes. Die komen dan uit in allerlei kleuren. Zodra de kleuren weg zijn ben je goed ingesmeerd. Zo maak je er een leuk spelletje van, en zijn ze goed ingesmeerd!
  • Avene mineral is zeer geschikt voor de hele kwetsbare huid en bijvoorbeeld bij zonneallergie
  • Mustella is ook erg zacht voor de huid en ruikt zo ontzettend lekker!

 

Andere manieren om je baby of peuter te beschermen


Naast zonnebrand, zijn er ook andere manieren om je baby goed te beschermen tegen de zon. Denk hierbij aan:

 

  • Een parasol
  • UV-kleding
  • Hoedje
  • Zonnebrilletje
  • Een tentje – dit is ook leuk om even in te slapen, te lezen, en zelfs de puber kan er even op zijn/haar telefoon kijken…

 

Hoe bescherm jij je kind tegen de zon?

Spread the love