Fantastische cadeaus voor de nieuwe mama waar ze wel blij mee is

Als je een nieuwe mama echt speciaal wil laten voelen, sla dan de bloemen over en geef haar 1 van deze cadeaus die ze altijd kan bewaren. Dit blog is echt voor cadeaus voor de moeder. De baby wordt vaak al genoeg verwend!

Babies hebben veel nodig. Onesies, luiers, babywipes, een autozitje, een kinderwagen of een draagdoek, een eigen handdoek, een bedje en ga maar even door met het oneindige lijstje. Maar in de drukte en de blijdschap om de baby vergeten we vaak 1 persoon. De vrouw die op de achtbaan van haar leven duikt. De vrouw die hoe dan ook de meest pijnlijke ervaring van haar leven door gaat maken. De vrouw die 9 maanden lang met dikke voeten en een kotsbakje rondliep. De vrouw die hartelijk uitgelachen werd omdat ze zo een behoefte had aan krijtjes kauwen, maar chocola opeens niet te hachelen vond. Deze vrouw die de aankomende weken (Maanden? Jaren?) met wallen tot aan haar knieën rondloopt en nooit meer onbezorgd door het leven zal gaan.

Die mama verdient net even wat meer. Een flink pak zoogkompressen is natuurlijk heel handig. En ook vast en zeker erg welkom. Maar soms mag je best wat verder denken. Ben jij zo’n mama, en wil je graag wat idee tips doorgeven aan je bezoek? Maak dan een board aan op Hatsa.com. Hiermee maak je heel makkelijk een digitaal verlanglijstje met bijvoorbeeld nieuwe kleding of sieraden die je graag zou willen krijgen.

Hiermee laat je de nieuwe moeder zich extra speciaal voelen

  1. Sieraden. Heel cliché. Maar oh zo leuk! Vaak zijn je vingers mega opgezwollen tijdens de zwangerschap. Niks zit lekker. Een mooie ring of armband van bijvoorbeeld ti sento helpt haar altijd herinneren aan jou, en dat je dacht aan dit mooie moment. Een glimlach als ze denkt aan wanneer ze hem kreeg, en wanneer ze het ook echt aan of om kan op een speciale avond.
  2. Een flinke giftcard van de Starbucks. Wat ik al zei.. deze vrouw slaapt straks heel weinig! Haar eventuele partner zal er ook zeker blij mee zijn. Om het extra leuk te maken geef je het in zo een speciale refill beker. Krijgt ze nog korting op haar bestelling ook. Ze hebben er ook van die mooie roze en blauwe thermo bekers, super origineel!
  3. Eten! Zodra de kraamverzorgster weg is staan ze er opeens weer alleen voor. Echt super lief als je wat lekkers te eten maakt, en in een leuke tupperware set bewaard. Dit kan ze zo in de vriezer zetten, en meteen in de magnetron als er gegeten moet worden. Als bonus mag ze de tupperware houden. Je kunt haar ook bijvoorbeeld een cadeau code van thuisbezorgd, of iets als een Hello Fresh abonnement cadeau doen. Altijd handig als je niet echt na hoeft te denken wat je moet eten.
  4. Tijd! Kun je dat cadeau geven? Ja dat kan zeker! Bied aan om bijvoorbeeld aan om de oudere kinderen even mee te nemen, of op te halen van school. Neem baby knuffeltijd zodat zij rustig kan douchen of alleen naar dokter kan voor controles bijvoorbeeld. Bonuspunten als je een nachtje bij het nieuwe gezin logeert en de nieuwe ouders een nachtje door laat slapen. Heerlijk alternatief is een lekkere douchegel voor een paar geniet momentjes.
  5. Boek een massage of een dagje SPA. Neem de stress uit handen door aan te bieden om dan ook op te passen.
  6. Geef een lekkere pyjama cadeau. We zijn vaak na de bevalling al mega onzeker, en gevoelig. Denk dus eerder aan iets wat lekker en los zit (denk hechtingen en een mega onderbroek wat onder de pyjama moet). Die negligé komt nu niet zo goed uit.
  7. Een schoonmaakster. Iemand die het huis lekker komt soppen. Je kunt het ook zelf doen. Maar de meeste moeders voelen zich toch ongemakkelijk als je het vraagt. “Waar staat de was, dan vouw ik hem even weg” geeft weinig kans om nee te zeggen. “Zal ik je even helpen”is bijna altijd een nee antwoord. Maak daarna lekker een kopje thee en laat haar even haar verhaal doen.

Hier kun je vast even mee vooruit! Wat vind jij van deze originele tips voor de nieuwe mama?

Lees ook Hoe kies je een kraamcadeau voor de mama?

Spread the love