Zo kom je zwanger de warmte door – 10 tips

Wat is het mooi weer! Het kwik stijgt langzaam en het zonnetje verschijnt. Normaal is dit hét moment om naar het terras of strand te gaan. Wij geven je een aantal tips en weetjes om de zomer al zwanger en wel goed door te komen.

Je lichaam en warmte!

Je lichaamstemperatuur is altijd tussen de 37 en 37,5 graad. Met deze temperatuur functioneert je lichaam het beste. Je lichaam probeert dit altijd constant te houden. Als de temperatuur buiten je lichaam stijgt dan heeft je lichaamstemperatuur ook de neiging om te stijgen. Door te zweten voert je lichaam de overtollige warmte af. De verdamping van het zweet zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt. Om warmte te verliezen neemt de doorbloeding van je huid toe en gaan je bloedvaten meer open staan.

Door dit proces raak je veel vocht kwijt en heb je dus kans op uitdroging. Daarom is het belangrijk om genoeg te drinken. Bij uitdroging wordt je bloedvolume minder, omdat bij hoge temperaturen het water in je bloed verdampt. Drinkt daarom genoeg tijdens warm weer!

Heeft de baby in mijn buik last van de warmte?

Je zult het zelf waarschijnlijk heel erg warm hebben en vraagt je daarom af of dit schadelijk is voor jouw kleine wonder in je buik. De zon is in dit stadium zelfs niet schadelijk voor je kleine wonder, want uv-straling kan niet door je baarmoeder heen.

Wel kan uitdroging en een verhoogde lichaamstemperatuur gevolgen hebben voor je ongeboren kindje. Aan het begin van de zwangerschap is er een grotere kan op een aangeboren afwijking. In het ergste geval kun je een miskraam krijgen.

Tips tegen de warmte als je zwanger bent

Maak jezelf niet te druk. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je de warme zomer doorkomt en er niets met jouw kindje gebeurt.

  1. Drink voldoende: drink afwisselend water en thee, minimaal 1,5 tot 2 liter per dag.
  2. Draag vooral luchtige kleding. Vooral katoen en linnen. Bij Asos heb je echt een hele leuke zwangerschapscollectie! 
  3. Doe rustig aan. Houdt een siësta op de middag.
  4. Zoek verkoeling.
  5. Gebruik niet te veel zout.
  6. Neem altijd een extra flesje water mee(helemaal lekker als je het van te voren even in de vriezer legt).
  7. Zoek verkoeling.
  8. Houdt je slaapkamer koel.
  9. Ga lekker zwemmen in een meertje of zwembad.
  10. Draag een hoed of pet.

Met deze tips en weetjes  kom je de warme zomer al zwanger en wel beter door!

 

 

 

Spread the love