Zwangerschapsverlof? 5 tips voor Netflix!

Tijdens je zwangerschapsverlof hoop je zo veel mogelijk tijd door te kunnen brengen met je baby. Maar in de meeste gevallen weet je niet exact wanneer het moment daar is dat de baby komt.

De eerste periode van je zwangerschapsverlof bestaat daardoor voor een belangrijk deel uit het wachten op de bevalling. Een ideaal moment om te genieten van het feit dat je de handen nog vrij hebt en lekker te gaan Netflixen. Om frustraties daarbij te voorkomen, is een stabiel en snel internetabonnement van belang. Niet tevreden over je huidige abonnement? Dan kun je online aanbiedingen van internet providers vergelijken. Wij geven ondertussen vijf tips voor dingen om te kijken op Netflix gedurende je zwangerschapsverlof.

The Letdown

De Australische komische dramaserie The Letdown gaat over Audrey, moeder van een twee maanden oude baby. Audrey sluit zich aan bij een hulpgroepje voor jonge ouders die met elkaar bespreken hoe ze het leven weer een beetje kunnen oppakken met een nieuwe baby. Hier maakt Audrey bijzonder vrienden met ieder hun eigen uitdagingen in het leven en een cynische dame op leeftijd die het hulpgroepje leidt. The Letdown staat bol van de situaties die je niet zomaar met anderen zou bespreken, maar waar iedereen die ooit een kind heeft gekregen in meer of mindere mate mee te maken heeft gehad.

Babies

Babies is een docuserie die aan de hand van baanbrekende wetenschap laat zien hoe baby’s het leven ontdekken tijdens hun eerste jaar. 15 verschillende gezinnen worden gevolgd terwijl ze een baby opvoeden. Van de allereerste ademhaling tot de eerste stapjes, alles komt voorbij in deze serie, die zowel leerzaam als vermakelijk is. Het is een fascinerende serie waar je als (aanstaand) moeder met een grote glimlach naar kijkt.

Workin’ Moms

De comedy-dramaserie Workin’ Moms volgt het leven van vier moeders weer aan het werk gaan na hun zwangerschapsverlof. Alle moeilijkheden die daarbij komen kijken komen voorbij. Deze zijn zowel geestig als herkenbaar als je zelf al eerder met zwangerschapsverlof bent geweest en weer aan het werk hebt gemoeten. Denk aan scènes over kolven op de wc, melkvlekken op je bovenkleding en op handige moment gebeld worden door het thuisfront. Er zijn vijf seizoenen van deze serie op Netflix die je lekker kunt gaan ‘bingewatchen’. 

What To Expect When You’re Expecting

Zin in een leuke film? What To Expect When You’re Expecting is een heerlijke romantische komedie over het leven van vijf koppels, dat behoorlijk verandert wanneer ze erachter komen dat ze een kind krijgen. De film benadrukt dat een kind op de wereld zetten niet vanzelf gaat en voor iedereen een ander avontuur is. Bereid je voor op allerlei herkenbare zwangerschapskwaaltjes, maar ook op scènes over relatieproblemen en valse verwachtingen. Met deze film ben je een kleine twee uur zoet.

Zwangerschapsverlof

Knocked Up

Ook een one night stand kan leiden tot een zwangerschap, maar wat als diegene waarmee je die one night stand had een heel ander leven leidt dan jij? Daar gaat de komische film Knocked Up over. Alison heeft haar leven helemaal voor elkaar, maar duikt het bed in met een nietsnut en raakt uiteraard zwanger. Ze probeert toch een relatie aan te gaan met de vader van het kind. Dat blijkt ondanks veel aanpassing toch hoopvoller dan wellicht verwacht.

Geen reden om je te vervelen dus tijdens je zwangerschapsverlof. Probeer vooral ook te genieten van de vrije tijd voordat je kindje er is, want zo rustig krijg je het voorlopig niet meer. Zorg in die tijd dan vooral ook goed voor jezelf!

Spread the love