Het is tijd voor zwangerschapsverlof

Het is bijna zover! Binnenkort kan jij je kleine spruit eindelijk begroeten. Hoewel we natuurlijk reikhalzend uitkijken naar het zwangerschapsverlof, vallen toch heel wat vrouwen opeens in een spreekwoordelijk zwart gat. Na enkele dagen lekker rusten slaat opeens de verveling toe. Wat doet een aanstaande moeder nou eigenlijk tijdens haar zwangerschapsverlof? In dit artikel geven wij jou alvast enkele leuke tips voor activiteiten tijdens je zwangerschapsverlof. 

Rust nemen

Tijdens het zwangerschapsverlof zal je als aanstaande moeder genoeg rust willen en moeten nemen. Zo kan je bijvoorbeeld lekker naar series kijken op Netflix of op het internet thuis surfen en nog snel even wat babyspulletjes online bestellen. 

Rust nemen is erg belangrijk. Je hebt namelijk heel wat energie nodig om het kleine mensje in je buik te laten groeien. Probeer dan ook vooral in de zetel te liggen. Je kan op internet thuis surfen via een tablet of een hybride laptop. Indien je films en series wil kijken op het internet kan je dat via een streamingdienst.

Zwangerschapsyoga

Ook kan je beginnen aan zwangerschapsyoga. Zwangerschapsyoga is ontworpen om je te laten ontspannen en om spieren die door de zwangerschap al wel eens pijn beginnen doen te stretchen. Heel wat moeders zweren dan ook bij zwangerschapsyoga, net omdat het zo kalmerend is en helpt bij spierpijn en bekkenpijn. 

Op het internet staan heel wat leuke videos over zwangerschapsyoga. Daarna kan je over het internet thuis ook leuke apps downloaden die je helpen met je zwangerschapsyoga. 

zwangerschapsverlof

Kinderkamer in orde

Is je kinderkamer reeds in orde? Tijdens je zwangerschapsverlof is het erg belangrijk dat je nog even nagaat of je kinderkamer wel tip top in orde is. Op die manier kan je nog last-minute enkele bestellingen plaatsen over het internet thuis. 

Bekijk ook even of je wel een goed paar babyfoons hebt aangekocht. Zorg ervoor dat je babyfoon werkt op het internet thuis zodat je naast geluid ook beeld verstuurd krijgt. Daarnaast is het zo dat babyfoons die werken over de WiFi of het internet ook een betere beeldkwaliteit versturen. 

Tot slot is het bij het controleren van je kinderkamer ook nog een goed idee om je geboortelijst aan te vullen. Heel wat geboortelijsten kunnen momenteel over het internet thuis geraadpleegd worden. Door een geboortelijst op te stellen kan je er zeker van zijn dat je enkel bruikbare spulletjes cadeau krijgt en dat niemand tweemaal hetzelfde koopt. 

Wandelen in de laatste weken

Hoewel wandelen niet altijd evident is wanneer je hoogzwanger bent, kan wandelen ook erg goed doen. Als zwangere vrouw wordt je namelijk geacht om de hele dag te zitten. Daarnaast kan het ook erg benauwend zijn wanneer je tijdens je zwangerschapsverlof constant tussen vier muren zit opgesloten. Daarom is het een goed idee om via het internet thuis enkele leuke maar korte wandelingen uit te stippelen. Probeer er eveneens voor te zorgen dat er altijd een bankje langs het pad staat zodat je altijd even kan gaan zitten. 

Spread the love