Samen lekker en veilig zwemmen doe je zo!

Of je nu naar het zwembad gaat, op vakantie bent of lekker in de tuin een badje op zet, zwemmen met je kinderen is ontzettend leuk. Als ouder wil je natuurlijk de veiligheid van je kindje wel kunnen garanderen. Er zijn diverse middelen die jij in huis kunt halen waardoor jouw kind op een veilige manier kan genieten van het water.

De zwembandjes

Deze kent natuurlijk iedereen. Vaak de eerste stap die je maakt, en die je echt overal kunt halen. Toevallig kan Miya er helemaal niet tegen en krijgt zij er mega eczeem van. Ook trekken kindjes deze makkelijk af. Goed opletten dus!!

Het zwemvestje

Ik denk dat dit 1 van mijn favorieten is. Vooral die je gewoon dichtritst, en ze echt goed blijven drijven. Het neopreen zit ook zachter op de huid dan plastic. Je hebt de vestjes ook in opblaasbaar materiaal, en mijn vriendin was daar best enthousiast over. De neopreen zwemvestjes worden uiteindelijk ook bij zwemles gebruikt.

Je hebt ook van die badpakjes waar dezelfde drijfelementen in zitten. Die zijn zo enorm handig want die kunnen die kleintjes niet af of uit doen. Bij eigenwijze kinderen echt een uitkomst.

Een zwemband

Voor de hele kleintjes zijn er ook speciale zwembanden. Aan de onderkant zit een soort van broekje of tuigje, waardoor ze er niet door heen kunnen glijden en zo lekker met jou kunnen spartelen. Super om zo het water veilig samen te ontdekken.

De haaienvin

De SwimFin is ideaal voor kinderen die zich te oud voelen voor zwembadjes. Vaak zitten ze al op zwemles en willen ze tijdens het zwemmen graag hun armen vrij kunnen bewegen. Deze SwimFin zorgt ervoor dat je kinderen vol zelfvertrouwen kunnen genieten tijdens het zwemmen. Het is een drijfhulpmiddel op de rug en om de borst. Het wordt vastgebonden om het middel en zorgt voor veel stabiliteit tijdens het zwemmen.  Als je de SwimFin in huis haalt, kan je kind er nog een hele tijd gebruik van maken. Je kunt het namelijk vanaf 18 maanden tot circa 12 jaar gebruiken.

Zwembandjes die je niet hoeft op te blazen

Wil je graag zwembandjes die je niet meer hoeft op te blazen? Dan zal je erg blij zijn met Puddle Jumpers. Als je deze zwembandjes in huis haalt, hoef je namelijk je zwembandjes nooit meer op te blazen. De Puddle Jumpers kun je door middel van een buikband eenvoudig vastklikken aan de buik. Dit zorgt ervoor dat je minder gedoe hebt met het aantrekken en je kind zo snel mogelijk kan genieten van het water. Daarnaast zijn de Puddle Jumpers ook nog eens erg veilig. Het schuimmateriaal waarvan het gemaakt is zal je baby of kind in het water laten drijven. Op deze manier kunnen zij in alle veiligheid en in hun eigen tempo genieten van het water. Deze handige zwembandjes zijn geschikt voor kinderen van 15 tot 30 kilo.

 

Daarnaast hebben wij enkele tips voor als je gaat zwemmen met je kinderen:

  • Zorg ervoor dat jij altijd zicht hebt op je kinderen als jullie gaan zwemmen. Zo kun je direct actie ondernemen als er toch iets gebeurd.
  • Ga je aan het begin van het zomerseizoen zwemmen? Dan is de kans groot dat het water nog erg koud is. Je kunt de kans op onderkoeling beperken door niet te lang te gaan zwemmen tijdens deze periode.
  • Ook al heeft je kind een zwemdiploma, blijf in de buurt. Vooral kinderen tot en met zes jaar kunnen nog niet erg goed helemaal alleen zwemmen. Probeer je kind dus in de gaten te houden.

 

Aan de hand van bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat een dagje zwemmen leuk blijft!

Spread the love

Eén gedachte over “Samen lekker en veilig zwemmen doe je zo!

Reacties zijn gesloten.