Een vertrouwde geur op vakantie | Zwitsal zonnebrand!

Ik weet nog hoe enthousiast ik was als kind als we op vakantie gingen, en dan vooral de voorpret van vakantie. Ik telde de dagen af, de uren af, en dan was het nog één keer douchen en één keer slapen voordat de grote dag aanbrak.
Na elke douchebeurt smeerde mijn moeder me in met Zwitsal. In mijn herinneringen smeerde ze het over mijn huid, mijn haren en tussen mijn teentjes, ( want daar wonen ook mensen ) zei ze altijd. Die vertrouwde geur is opgeslagen in mijn geheugen, naast de andere vertrouwde geuren. Dat van mijn knuffel, de wasverzachter van oma, en het naar kruidnagel geurende huis van mijn tante. Haar pasta recept leeft nog steeds voort.

Maar terug naar de zon, terug naar het heden en de vakantie dat in de planning staat. De herkenbare vertrouwde Zwitsal geur ben ik nooit vergeten en geef het door aan mijn kleine ontdekkingsreizigers.

De geur van vroeger

Na het douchen smeerde ik ze toen al in met bodylotion. De vertrouwde en geborgen geur neem ik nog steeds mee als we op vakantie gaan. De zon is naast een verwelkomende warmte ook een gevaar, als je niet oplet. Een kinderhuidje is zo verbrand, maar die vertrouwde geur van vroeger is nu ook te koop in de vorm van een zonnecrème. Stel je het heerlijke geluid van de branding voor, het geschater van de kleine die in het zand speelt en de geur van Zwitsal op je handen, dat geeft toch een extra dimensie aan het vakantiegevoel ?

Picknicken en inbakeren

De combinatie lijkt onwaarschijnlijk, maar mijn zintuigen maken deze twee herinneringen kloppend. Ik weet nog hoe we een fles Zwitsal vergeleken met de boterbloemen op het veld waarop we lunchten na een wandeling in de lentezon. Ik weet nog hoe ik de baby na het badderen inbakerde nadat ik zijn haartjes had ingesmeerd met haarlotion van het merk. Kortom, dit merk is in mijn beleving onlosmakelijk verbonden met mijn jeugd, en dat van de jeugd van mijn kinderen. Een tijdloze geur dat warmte en verbondenheid vertegenwoordigd.

Op weg naar een leuke vakantie

Een comfortabele vakantie, een veilige vakantie. De zonnecrème van Zwitsal heeft mijn hart veroverd, net zoals het de harten van mijn kinderen zal veroveren. Ik hoop dat ze later hetzelfde gevoel krijgen als ze deze geur ruiken, want het brengt je terug naar alles wat je een thuis mag noemen.

Spread the love